Ineke Duyndam

INEKE Duyndam-Kester, geboren in Den Haag op 01-03-1949, getogen in Honselersdijk, getrouwd, 2 zonen.

Wonend te Etten-Leur, Noord-Brabant, met Kees.

 

Tijdens mijn jeugd heb ik heel veel op het strand vertoefd. De zon, zee, het strand en de wolken hebben op mij een enorme aantrekkingskracht. Ook nu nog vind ik het heerlijk om lange strandwandelingen te maken en als we op vakantie gaan moet er zeker een strandvakantie bij zijn.

Onbewust neem ik alle elementen van het strand en de zee, mee in mijn schilderkunstwerken. Dat zit in mij geworteld.

 

Mijn passie voor schilderen is rond de eeuwwisseling begonnen. Na een aantal cursussen te hebben gevolgd, o.a. tekenen, aquarellen, olieverf, werken met acryl en modeltekenen, heb ik uiteindelijk een geheel eigen stijl ontwikkeld.

 

Ik verwerk graag (natuurlijke) materialen in mijn schilderijen, zoals: structuurpasta, leer, jute, zand en schelpen, .

Eerst worden de materialen op het doek aangebracht en vervolgens met acrylverf bewerkt, laag over laag, tot een geheel ontstaat. Zonder vooropgezet doel, vanuit gevoelens en ervaringen, luisterend naar harde muziek wordt de inspiratie vervolgens zichtbaar op het doek, in abstracte vormgeving, met verrassende kleurencombinaties.

 

Muziek en schilderen is voor mij een perfecte combinatie om mij kunstzinnig te ontspannen. Het resultaat mag dan ook gezien worden.

 

Het mooie van mijn abstracte schilderkunst vind ik, naast de kleurencombinaties en het materiaalgebruik, dat iedereen zijn eigen verhaal en emotie uit het kunstwerk kan halen. Op elk moment van de dag, bij elke andere lichtinval zie je nieuwe dingen en vertelt het doek een verhaal. Mijn verhaal, jouw verhaal.

 

INEKE.